Κολύμπι στα τροπικά νερά του Μπάλου

Ο Μπάλος έχει την μοναδική ικανότητα να «κλέβει» την καρδιά σου

scroll

Είναι δύσκολο να επιλέξει κάνεις τι είναι πιο εντυπωσιακό: Το σπάνιο θέαμα απαράμιλλης ομορφιάς που συναντάς από ψηλά ή το να κολυμπάς στα γαλαζοπράσινα και διάφανα νερά της λιμνοθάλασσας, περιτριγυρισμένος από αστραφτερή λευκή και ροζ άμμο, παρουσία κοκκινωπών κοχυλιών; Όπως και να έχει, η λιμνοθάλασσα του Μπάλου έχει δικαίως γίνει πια σημείο αναφοράς όχι μόνο της Κρήτης, αλλά της Ευρώπης.

Τοποθετημένος ανάμεσα στη χερσόνησο Τηγάνι και το δυτικό μέρος του Ακρωτηρίου της Γραμβούσας με τα εξωτικά διάφανα νερά του, την τεράστια αμμουδιά του και την άγρια ομορφιά του που προστατεύεται από Δίκτυο Natura 2000, ο Μπάλος αποτελεί το όνειρο κάθε Instagrammer ενώ βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών.

Το νερό είναι ρηχό, αν θέλεις όμως να πας λίγο πιο βαθιά, μπορείς να κατευθυνθείς στις άκρες τις λιμνοθάλασσας. Λόγω της μοναδικής του τοποθεσίας, ο Μπάλος ευνοεί την ανάπτυξη πολλών ειδών χλωρίδας και πανίδας, όπως το Φαλκόνι της Ελεονώρας (Μαυροπετρίτης) ή τράγους και κορμοράνους που φτιάχνουν τις φωλιές τους στις κοντινές σπηλιές. Επίσης, η ευρύτερη περιοχή προσφέρει καταφύγιο στη μεσογειακή φώκια και τη θαλάσσια χελώνα Caretta- Caretta.

Έχεις όρεξη για περπάτημα; Μην φύγεις χωρίς να κάνεις μια βόλτα στην χερσόνησο στο ακρωτήρι Τηγάνι και να ανεβείς στο ξωκλήσι των Αγίων Πάντων. Θα απολαύσεις ένα ηλιοβασίλεμα που θα θυμάσαι για πάντα.

Πηγή : www.discovergreece.com